Home Blogs

Blogs

In ons werk komen we in aanraking met veel verschillende mensen en organisaties. Het gaat daarbij altijd over hoe we ervoor kunnen zorgen dat onze oplossingen aansluiten bij de doelgroep. En hoe we écht het verschil kunnen maken. Met nieuwe technologie zoals Google Glass of xApi en door anders te kijken naar leren en ontwikkelen. In de blogs zoomen we in op de nieuwe ontwikkelingen, de dingen die ons bezighouden en waar we in geloven als ontwerpers.

Man met hololens op wijst iets aan

Experimenteren en creëren met Hololens

door Erik de Jong

Wow, je voelt het echt! Dat is het gevoel dat wij zelf de afgelopen weken kregen bij het uitproberen van de Hololens. Door de transparante glazen van de bril zie je hologrammen geprojecteerd in de ruimte om je heen.

een hololens

'Holy'-lens

door Erik de Jong

Formeel is-ie nog niet leverbaar in Europa en de voorpret duurde best lang, maar nu hebben we 'm eindelijk zelf in handen. De Microsoft Hololens.

afbeelding van stad met de tekst digital transformation

"Digital Transformation and the end of your HRM"

door Erik de Jong

De ontwrichting door digitale technologie dringt door tot in de haarvaten van ieder bedrijf. Het vergt nogal wat om die veranderingen in de buitenwereld bij te benen.

Bright Alley benoemd tot Totara Gold partner

door Job Bilsen

In de afgelopen jaren hebben we bij een aantal klanten binnen en buiten Europa succesvol Totara LMS geïmplementeerd. Deze succesverhalen zijn door Totara beloond met de benoeming tot ‘TotaraLMS Gold partner’.

Oranje tekst op wit vlak dat zegt 'Moodle 3.1' met een afstudeerhoedje op de m

Moodle 3.1 - Wat is nieuw?

door Job Bilsen

Moodle heeft een nieuwe versie gelanceerd, Moodle 3.1. Een belangrijke release, want het is sinds versie 2.7 weer de eerste long-term support versie.

Man verbergt gezicht in rode box met de tekst biechtbox

Goed fout: leren van de Biechtbox

door Erik de Jong

Op het jaarlijkse Next Learning event zetten we dit keer de dialoog centraal, met name het gesprek over gemaakte fouten.

Draden zijn aan een bord zijn vastgepind

Spelen met vuur

door Erik de Jong

Next Learning, hèt jaarlijkse event rond online leren heeft als thema ‘work-play-perform’. Het begin en einde van deze drieslag zijn logisch. ‘Play’ daarentegen, wat doet dat ertussen?

Blauw plaatje met gele tekst "Next" en daaronder witte tekst "Learning"

Fouten op 'Next Learning'

door Erik de Jong

Wat ga ik vandaag anders doen dan gisteren? Ik stond er weer even bij stil vanwege de naam voor hét jaarlijkse e-learning event: 'Next Learning'

Mensen kijken toe hoe man een 3d bril test

Veilig met Virtual Reality?

door Erik de Jong

Virtual reality: nog een beloftevolle gadget? Bright Alley heeft afgelopen maanden een succesvol en overtuigend eerste (trainings)product ontwikkeld voor kantoormedewerkers van Dura Vermeer. Ze ervaren met zweet in de handen hoe onveilig hun wegafzettingen kunnen zijn.

man die door kijkapperaat naar de camera kijkt

2016: 5 trends in leren

Er gebeuren mooie dingen op het gebied van Learning & Development. De ontwikkelingen laten al enige tijd een beweging zien van het traditionele informatie ‘zenden’, waarbij veel informatie onderweg verloren gaat, naar adaptieve tools die performance stimuleren.

Foto van vuur met op de voorgrond een citaat over motivatie als vuur

Succesvol motiveren, hoe doe je dat?

door Tim Jansen

Motivatie is de prikkel die mensen ertoe beweegt om iets te doen of na te streven. Het beïnvloedt keuzes en daden, daarom is het een krachtig middel. Voor organisaties is dit een behoorlijk interessante aandrijver, die in grote mate kan bijdragen aan successen. De grote vraag die telkens weer rijst is: Hoe kun je motivatie doeltreffend stimuleren?

Schematische afbeelding van personen die door lijnen in Conclusion kleuren met elkaar zijn verbonden

MOOC's en SPOC's

door Juan Tates

MOOC’s en SPOC’s zijn razendsnel in opkomst. En dat is niet gek, want een MOOC of een SPOC kent grote voordelen ten opzichte van meer traditionele leervormen. Maar laten we bij het begin beginnen.

oranje tekst die zegt: moodle 3.0. met een afstudeerhoed op de m

Moodle 3.0: Wat is er nieuw?

door Job Bilsen

Halverwege november is er weer een nieuwe release van Moodle verschenen. Ook in deze versie (3.0) zijn er veel verbeteringen doorgevoerd op het gebied van usability en security. Als Moodle expert nemen we u graag mee in een demo van Moodle 3.0.

Fotocompilatie van presentaties

Learning Bootcamp 2015

door Erik de Jong

‘Learning at the speed of business’: hoe kan L&D inspelen op de snelle ontwikkelingen in en rond de organisatie? Helpt agile development daarbij? Hoe hangt het samen met werkplekleren en performance support?

Afbeelding van opgevouwen dozen

VR: Leren met cardboard

door Erik de Jong

Bij Bright Alley zien we voortdurend dat het leren niet begint bij informatie, maar bij een krachtige leerervaring. De deelnemer wordt zachtjes verleid, stevig wakkergeschud, of prikkelend nieuwsgierig gemaakt.

Drie lachende mensen die ieder een prijsbeker vasthouden

Winnaar Jonge Honden 2014

door Erik de Jong

‘Hoe zetten we Nederland écht blijvend aan het denken over online leren?’ Met deze vraag ging branchevereniging voor trainen en opleiden op zoek naar Jonge Honden.