compilatie van zwart wit profielfoto's
Home Expertise

Expertise

De oplossingen die we maken draaien niet om leren, maar om het verbeteren van prestaties. Leren blijft niet beperkt tot het volgen van trainingen. Daarom richten we ons op vier gebieden: leren op de werkplek, leren door samen te werken, leren van geplande leerinterventies en het faciliteren van leren.

Leren op de werkplek

Leren at the speed of business. Daar daait het om. Daarom moet leren onderdeel zijn van het dagelijkse werk. We verleiden medewerkers ander gedrag te vertonen in hun dagelijkse werk via gamification. Daarnaast ondersteunen we medewerkers door informatie aan te reiken op het moment dat zij het nodig hebben door middel van performance support, bijvoorbeeld met een smartwatch of via augmented reality.

Leren door samenwerken

Leren doe je van, samen en met elkaar. Technologie maakt het mogelijk om dit proces te faciliteren en te versterken, bijvoorbeeld via MOOC's en SPOC's of via een serious game. Om samen te werken is lang niet altijd techniek nodig. Met bijvoorbeeld een leeroplossing in een speldoos kan een team direct met elkaar aan de slag. 

Leren via geplande leerinterventies

Niet alles kan op de werkplek of door samenwerken geleerd worden, bijvoorbeeld een veiligheidstraining. Hier zijn ook geplande leerinterventies voor nodig. Hierbij zetten we bijvoorbeeld e-learning, serious games, learning apps, offline interventies of blended learning in.

Leren faciliteren

Al deze oplossingen faciliteren we in een geïntegreerde leeromgeving.