ASICS

Online platform: Route to success

Route to success

Stel je voor. Je bent een fanatieke hardloper en volgend jaar ga je een marathon lopen. Daarom ga je op zoek naar een nieuw paar hardloopschoenen. Je stapt een ASICS winkel binnen. Hier kunnen de medewerkers je vast en zeker goed helpen.

 

Of het nou om een fanatieke hardloper, een beginner, of een recreant gaat: elke hardloper verdient de best passende hardloopschoenen. Verkoopmedewerkers in de ASICS winkels zijn hierbij de cruciale schakel om goed te adviseren. Daarom kwam ASICS met de volgende vraag bij ons terecht: Hoe zorgen we ervoor dat onze verkoopmedewerkers klanten op een juiste manier adviseren zodat ze met de juiste hardloopschoenen naar huis gaan?

 

Maar… hoe leid je deze groep medewerkers, verspreid over heel Europa, op? Daarvoor ontwikkelden wij een interactief, uitdagend online platform compleet in de stijl van ASICS. Met een range aan prikkelende leeractiviteiten leren de verkoopmedewerkers precies hoe zij hun klanten het beste kunnen adviseren. Ze doen kennis op over de producten en technologieën en oefenen met het toepassen van hun verkoop skills.

Leerplatform: ‘Route to success’

In de oplossing die we gezamenlijk ontwikkelden, doorloopt de verkoopmedewerker een uitdagende route. Op ieder basecamp staat er een andere uitdaging voor hem klaar, bijvoorbeeld:

  • Een spel waarin de medewerker in verschillende levels de verkoopcyclus doorloopt. Des te meer tevreden klanten, hoe groter het bedrag op de kassabon.
  • Beeldende animaties over de verschillende technologieën in de ASICS hardloopschoenen.
  • Een mobiele quiz waarin de kennis van de medewerkers over de schoenen en technologieën op de proef wordt gesteld.

 

Het opensource leermanagementsysteem Moodle (LMS) is de technische basis van zowel het platform als de mobiele quiz. Het leerplatform is gebouwd in de stijl van ASICS, waardoor het herkenbaar is en goed aansluit op ander materiaal.

 

De eerste pilots zijn succesvol uitgevoerd. We ontvingen veel positieve reacties.

“Het platform bevat veel waardevolle en nuttige informatie, welke op een speelse manier wordt aangeboden aan de deelnemer.”

“De toegankelijkheid vind ik heel goed. Het is fijn dat je de cursussen ook op je mobiel kan doen.”

Loop jij binnenkort je PR op schoenen van ASICS?

Jasper Leunk
Ook op zoek naar een leerplatform om medewerkers op te leiden? Bel Jasper Leunk 06 - 41 32 93 08