07-03-2018 / nieuws /

Bright Alley inspireert tijdens de DIGI CHALLENGE van gemeente Amsterdam

Op 6 maart heeft de gemeente Amsterdam de DIGI CHALLENGE georganiseerd. Het doel van het event was een bijdrage leveren aan het verkleinen van de digitale kloof voor kwetsbare groepen. Bright Alley gaf een workshop over hoe je nieuwe vaardigheden aanleert.

 

Een grote groep digibeten loopt achter op de rest van Nederland. “De samenleving lijkt hen te vergeten waardoor een digitale kloof ontstaat”. Dit blijkt uit het SCP rapport De sociale staat van Nederland 2017. De digitale kloof stond centraal tijdens de DIGI CHALLENGE 2018. De gemeente Amsterdam wil een oplossing bieden om deze te verkleinen.

            

Inspireren en kennis vergroten

Tijdens onze workshop namen we deelnemers mee in het proces om digitale vaardigheden van Amsterdammers te vergroten. Hoe leer je nieuwe vaardigheden? Hoe motiveer je mensen? Waar moet je op letten? Wie is je doelgroep? Deelnemers kregen handvatten en tools aangereikt hoe zij tot een slimme oplossing kunnen komen, die werkt voor de doelgroep. En dus bijdraagt aan het verkleinen van de digitale kloof.

 

 

Over DIGI CHALLENGE
De DIGI CHALLENGE is een dag voor en door professionals, bedrijven en vrijwilligers die zich direct of indirect bezig houden met het vergroten van de basisvaardigheden van Amsterdammers.  Van leren lezen, schrijven en rekenen tot het vergroten van digitale vaardigheden voor Amsterdammers van alle leeftijden.

 

Wil je een impressie van de dag? Bekijk hier de foto's.