ICTU

Medewerkers trainen via een blended learning

''De baliemedewerker moet veel meer inzicht krijgen in de impact van zijn handelingen, en hoe hij door goed handelen fraude kan voorkomen. Ze moeten veel meer overzien wat de gevolgen zijn, maar ook veel beter weten welke stappen zij kunnen zetten.” - Erwin Lubberding, ICTU

Geef medewerkers een neus voor fraude

Fraude, het komt helaas vaker voor dan we denken. Dit kost de maatschappij echter veel geld. Daarom is het belangrijk dat baliemedewerkers bij de gemeente identiteitsfraude kunnen voorkomen. Iemand blindelings op het woord vertrouwen is geen betrouwbare strategie meer. Hoe krijgen baliemedewerkers een neus voor fraude?

 

Het ministerie van Binnenlandse Zaken startte samen met ICTU en de Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken (NVVB) het project ‘Naar Betrouwbare Persoonsgegevens’ met als doel het terugdringen van identiteits- en adresfraude. Hiervoor wilden zij een leertraject inrichten dat huidige medewerkers helpt bij het opsporen van fraude. In het aanbestedingstraject kreeg Bright Alley deze uitdaging toegewezen. Die gingen we natuurlijk graag aan!

 

Als poortwachters voor alle overheidsinstanties spelen baliemedewerkers bij Nederlandse gemeenten een belangrijke rol. Enig idee welk bedrag deze baliemedewerkers de maatschappij kunnen besparen? Gemiddeld 30.000 euro per fraudegeval! Om de medewerkers hierop te trainen ontwikkelden we in samenwerking met ICTU een blended learning traject.

 

Gezamenlijk ontwikkelden we vier modules, waarbij we verantwoordelijk waren voor de technische en designaspecten. Er verschenen uiteindelijk twee e-learningmodules voor baliemedewerkers en twee e-learningmodules voor senior medewerkers. Hierin hebben we gebruik gemaakt van klantcases, video’s en gamification. Hierdoor krijgen medewerkers een veel beter inzicht.

“We zaten in een hele complexe omgeving. We hadden vier partijen waar de kennis vandaan kwam. Dat traject heeft Bright Alley heel erg goed begeleid. Daarnaast dachten zij heel erg vanuit de eindgebruiker, dat heeft een aantrekkelijke e-learning opgeleverd.” - Harry Molkenboer, Bureau voor Toetsen en Beoordelen
Media
Jasper Leunk
Benieuwd hoe je medewerkers kunt trainen via een blended learning? Neem contact op!
Bel Jasper Leunk 06 - 41 32 93 08