Astellas

Kennis altijd up-to-date met de PowerApp

“Ik ben enthousiast over de PowerApp, het houdt je scherp, je bent er regelmatig mee bezig en toch kost het relatief weinig tijd om je kennis bij te spijkeren.” – Caroline de Vries, Astellas

Hoe verbeteren we de prestaties van de sales- en marketingmedewerkers en zorgen we dat hun kennis altijd up-to-date is?

 

Met deze vragen kwam Astellas bij ons. We hebben gekeken naar de beste oplossing en besloten hiervoor de PowerApp in te zetten. Samen met Astellas hebben we 400 items over 8 productgroepen in co-creatie ontwikkeld voor de PowerApp.

 

De PowerApp is door Bright Alley ontwikkeld om cursisten geheel plaats- en tijdsonafhankelijk te laten leren. Kennis wordt in korte items slim en efficiënt aangeboden op het niveau van de individuele gebruiker. Met de PowerApp heeft Astellas nu een tool om de ingewikkelde productkennis op een stimulerende en adaptieve manier over te brengen. De medewerkers zijn veel onderweg en hebben weinig tijd. Met de PowerApp kunnen zij op ieder moment, wanneer het hen uitkomt, hun kennis toetsen in de PowerApp.

Medewerkers vertelden dat zij het leuk en eigentijds vinden om op deze manier kennis op te doen. Ze ervaren de PowerApp zelfs als ‘een beetje verslavend’ en vragen al om uitbreiding van de inhoud.

De richtlijn was dat iedere medewerker minimaal 10 vragen per week moest beantwoorden en zo binnen 3 maanden het gewenste kennisniveau zou behalen. Door de aandacht die is besteed aan een goede implementatie van de PowerApp binnen Astellas, met als hoogtepunt de gezamenlijke kick-off met alle medewerkers, is het gebruik veel hoger dan verwacht! Het benodigde kennisniveau werd hierdoor dan ook sneller bereikt dan de beoogde drie maanden. 

Jasper Leunk
Met de PowerApp blijft kennis altijd up-to-date. Meer weten? Bel Jasper Leunk 06 - 41 32 93 08