16-08-2019 / nieuws /
Werken bij Bright Alley

Maarten van den Bosch - Learning Consultant

Kort voorstellen

Sinds september 2018 werk ik bij Bright Alley als Learning Consultant. In die functie ben ik voor het grootste gedeelte bezig met de ontwikkeling van verschillende leeroplossingen voor uiteenlopende klanten. We starten een project altijd met de precieze doelen boven tafel te krijgen, zo zorgen we ervoor dat een oplossing altijd perfect aansluit bij de vraag van de klant. De meeste van onze oplossingen is digitaal, maar ook het ontwikkelen van een offline spel gaan wij niet uit de weg.

WAAROM HEB JE GEKOZEN VOOR BRIGHT ALLEY?

Bright Alley is sterk in vernieuwende, digitale leeroplossingen. Precies waar ik ook toekomst in zie, dus stuurde ik een open sollicitatie. En ik werd gebeld! De klik was goed, de gesprekken open en met een goede afstemming van de verwachtingen. En nu zit ik hier al bijna een jaar, de tijd vliegt!

WAT MAAKT WERKEN BIJ BRIGHT ALLEY BIJZONDER VOOR JOU?

Wat opvalt is dat wij hier alles samen doen. Met directe learning consultant collega’s, met collega’s van andere disciplines, maar óók met de medewerkers aan de klantkant. In samenspraak met design, ontwikkelen we een concept. De designer gaat aan de slag met afbeeldingen en user interface. Ik richt me op de inhoud, samen met inhoudsdeskundigen van de klant.

 

Zo heb ik bij KLM een module gemaakt over het systeem waar het grondpersoneel van KLM mee werkt. Dit personeel checkt je koffer in, wijst je een stoel toe of zorgt dat je surfboard mee op reis kan. Dit gebeurt allemaal met één systeem. Het was belangrijk dat medewerkers snel en efficiënt met het systeem konden werken. De module is inmiddels in gebruik voor nieuwe medewerkers, maar zelfs de agents die al een tijdje werken bij KLM leren ervan. Soms denken mensen dat ik eerst zelf in detail moet weten hoe een systeem werkt, voordat ik er iets voor kan ontwikkelen. Maar dat is niet nodig. Juist door de precieze vragen te stellen aan de inhoudsexperts weet je waar de pijnpunten zitten en waar je als inhoudelijke ontwikkelaar wat mee moet. Dat noemen wij de ideale co-creatie.

“Bij Bright Alley gaan we écht voor co-creatie!”

Ik heb veel klantcontact en ben het inhoudelijke aanspreekpunt voor ze binnen een project. Wat ik zo leuk vind, is dat op de achtergrond veel meer collega’s bezig zijn met hetzelfde project. Iedereen voelt zich verantwoordelijk. Hierdoor heb je nooit het gevoel dat je er alleen voorstaat. Mooi hoe we elkaar als team helpen.

 

Hier werk ik mét de klant in plaats van voor de klant. We ontwikkelen nooit zomaar iets, maar pakken een project echt samen op. We hebben tussentijds contact, stemmen regelmatig af. Zo houd je de verwachtingen ook goed, de klant weet precies waar hij aan toe is.

Jouw best bewaarde geheim

Nou ja, geheim… Ik ben een echte spelletjesfanaat. Dat is inmiddels wel bekend hier. Van bordspellen tot Playstation, ik houd ervan. Hier op kantoor spelen we Mario Kart op de Wii U. En dat gaat er altijd fanatiek aan toe. Er heerst dan echt strijd, haha! Iedereen wil winnen, koste wat het kost.

Ook als learning consultant aan de slag bij Bright Alley?

Check de vacatures!

Eefje Albers
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Bel Eefje Albers 06 - 12 71 95 15