15-04-2020 / nieuws / Maik van Rossum
Werken bij Bright Alley

Maik van Rossum - Business Developer

De cirkel is rond. Althans, één van de velen. Ik ben Maik van Rossum (47) en eind jaren ’90 begon ik als animator en ontwerper binnen een ‘agile’ projectteam, dat was gericht op de ontwikkeling van computer-based training. Voor de distributie van die educatieve multimedia titels, waren we aangewezen op CD-i en de snel opkomende CD-ROM. Wat ik toen nog niet wist, was dat het de start zou zijn van mijn loopbaan binnen de ICT en ook van de zeer snelle, verregaande digitalisering van onze samenleving. Waar e-learning destijds als leuk en leerzaam alternatief werd geïntroduceerd, is het met de mogelijkheden vandaag de dag, integraal onderdeel geworden van de manier waarop wij samen leren en ontwikkelen.

 

Nu, ruim 20 jaar verder, ben ik geland binnen een jonge en dynamische club, die is gespecialiseerd in de creatieve ontwikkeling van digitale leeroplossingen. In februari ben ik namelijk gestart als Business developer Learning & Development bij Bright Alley. Als onderdeel van het ecosysteem van Conclusion, realiseren wij maatwerk-oplossingen op het snijvlak van activerende didactiek, aansprekend design en moderne technologie. Aan mij de taak om samen met onze klanten te onderzoeken, welke ‘blend’ optimaal bijdraagt aan het door hen gestelde resultaat. Nieuwe opdrachtgevers maak ik eveneens graag bekend met het scala aan mogelijkheden, waarmee wij hen kunnen ondersteunen bij het realiseren van de beoogde verandering binnen hun organisaties.

 

Met de gebeurtenissen rondom corona, is het een rare en hectische periode voor iedereen. Er dienen zich allerlei nieuwe uitdagingen aan, die zéker niet altijd even leuk zijn! Het enige positieve aan deze hele situatie is, dat we er meestal weer sterker uitkomen. Weer een crisis bestreden, weer een ervaring rijker en weer waardevolle lessen geleerd. En, zo zijn we eigenlijk nooit klaar met leren en ontwikkelen, groeien we iedere dag een beetje en zijn er ook steeds weer nieuwe cirkels om rond te maken. Gelukkig wordt dat proces niet altijd door bittere noodzaak gedreven en zijn ook steeds meer organisaties proactief bezig met innoveren en zichzelf opnieuw ontdekken. Juist nu lijkt het een tijd voor reflecteren en oriënteren. Een mooi moment om je af te vragen, wat de volgende cirkel is. Want, ondanks dat ik weer terug ben binnen het vakgebied waarin ik mijn carrière ooit begon, ben ik dus ook weer een nieuw pad ingeslagen en ben vooral benieuwd naar wie en wat ik hierop allemaal nog ga tegenkomen.

 

Maik van Rossum
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Bel Maik van Rossum 06 - 50 969627