Onboarding: begin van de employee journey

Elke performancevraag die je als organisatie hebt, kent twee kanten. Jijzelf hebt bepaalde doelen als werkgever en jouw (aankomende) medewerkers hebben tegelijkertijd hun eigen behoeftes. Wat jij belangrijk vindt, hoeft niet per definitie aan te sluiten bij de behoeftes van jouw medewerkers. Hoe sluit je deze twee onderdelen naadloos op elkaar aan en zorg je dat alle neuzen dezelfde kant op staan gedurende de hele medewerkersreis? Daar helpen we je graag bij. Bij het opstellen van een programma vertalen we jouw doelen in middelen en informatie die de medewerker aanspreken. We denken buiten de gebaande paden, nemen je zorgen uit handen en zorgen voor een duurzaam effect.Waar begin je mee?

Om medewerkers zo snel mogelijk up-and-running te krijgen kijken we naar de hele medewerkersreis. Dit kan al beginnen bij arbeidsmarktcommunicatie en doorlopen tot de offboarding van een medewerker waarbij je kennis wil behouden en een trotste ambassadeur via de voordeur naar buiten wil laten gaan.

“Hoe zorg ik dat mijn nieuwe medewerker zo snel mogelijk wegwijs is in de organisatie?”

De eerste dagen maakt de nieuwe medewerker kennis met de organisatie, collega’s en werkprocessen. Hoe zorg je ervoor dat hij zich op z’n gemak voelt en met zo min mogelijk inspanning van andere medewerkers zich toch goed nestelt binnen jullie werkomgeving? Afhankelijk van het type informatie dat je wil overbrengen en het type medewerkers binnen jullie organisatie, richten we een programma in met passende middelen.

 

Moet een nieuwe salesmedewerker bijvoorbeeld jullie verschillende producten leren kennen? Dan is een snelle, competitieve oplossing als onze PowerApp een passende manier. Hierin wordt de feitenkennis door middel van microlearning op een snelle en leuke manier eigen gemaakt, zonder dat andere collega’s hier tijd aan kwijt zijn.


Of wil je graag dat je nieuwe medewerker de cultuur ervaart door bijvoorbeeld een opdracht of spel te doen?

Wie hielpen wij bij onboarding?

Bright Alley heeft de afgelopen jaren meer dan tientallen organisaties geholpen met het warm welkom heten van nieuw personeel. Onder andere bij: 


Ieder op een manier die perfect past bij de betreffende cultuur, drijfveren en wensen van de organisatie. 

Wil je meer weten over dit onderwerp?
Bel Jasper Leunk
06 - 41 32 93 08