Landstede

VR voor vakmensen in veiligheidsberoepen

Met een bril op de virtuele wereld in. En nog een keer. En nog een keer. In plaats van met je neus in de boeken, ervaren met VR. Als samenwerkingspartner helpt Bright Alley Landstede met de innovatie van het mbo en daarmee een betere aansluiting op de arbeidsmarkt. Hiermee spelen we in op de groeiende vraag naar goed opgeleide, toekomstbestendige vakmensen in veiligheidsberoepen. 

Mixed Reality

Bright Alley bouwt mee aan een Mixed Reality trainings- en examineringslab. Dit laboratorium onderzoekt manieren om Virtual Reality, Augmented Reality en Mixed Reality scenario’s in het onderwijs op te nemen. Met Mixed Reality in het onderwijs kunnen studenten in het veiligheidsdomein ervaringen opdoen in een onvoorspelbare, dynamische en realistische omgeving. De sneakpreview van de eerste omgeving vind je hieronder. 

Media

Uitdagender en effectiever leren

Het lab biedt fantastische mogelijkheden voor de studenten om veel uitdagender en effectiever opgeleid te worden. Een techniekstudent die binnen een mum van tijd weet hoe een motor van een legervoertuig werkt doordat hij met Virtual Reality ‘in een motor kruipt’. Of een student Beveiliging die virtueel door een drukke winkelstraat loopt en wordt afgeleid van zijn beveiligingsopdracht. Of een brandoefening, of triage bij slachtoffers... Het zijn slechts voorbeelden. Er zijn heel veel mogelijkheden. Die worden de komende tijd nog verder in kaart gebracht en ontwikkeld.

 

Lees meer over Mixed- en Virtual reality

Mission road block
Mission road block
HTC Vive Pro VR
HTC Vive Pro VR
Startgebied
Startgebied
Missievoorbereiding
Missievoorbereiding
Buiten de basis
Buiten de basis
Slagboom
Slagboom
Jasper Leunk
Meer weten over leren met Virtual Reality? Bel Jasper Leunk 06 - 41 32 93 08